Wat begin maart begon als een idee om iets te doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne is uitgemond tot een bijzonder benefietdiner op woensdag 30 maart met een fantastisch eindresultaat: een opbrengst van ruim € 105.000,-.  Dit resultaat is mogelijk gemaakt door alle gasten van het benefietdiner, sponsoren en crew.

Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn hoe het geld wordt besteed. Een deel van de opbrengst gaat naar Giro555. Hiermee kunnen hulporganisaties achter Giro555 en de lokale hulpverleners noodhulp verlenen, zowel in Oekraïne als in de buurlanden. Het grootste deel van de opbrengst gaat naar Rotterdam Charity Club. Zij hebben medio maart met een touringcar 58 Oekraïners opgehaald bij de Poolse-Oekraïense grens. Zij verblijven op dit moment in EuroParcs in Zeeland.

De opbrengst helpt om het verblijf van deze vluchtelingen te veraangenamen, en ook om hen te voorzien in de basisbehoeftes waarin overheidsinstellingen niet voorzien. Wij hebben ernaar gestreefd om kosten van het evenement minimaal te houden. Ook daar hebben personen en bedrijven aan bijgedragen, bijvoorbeeld door middel van sponsoring en het beschikbaar stellen van diensten. Ook hebben de Tafeldames zich op de avond ingezet als crew om de kosten voor de cateraar zo laag mogelijk te houden.

FAQ items aan het laden...